Правила “Любчиків”

Любчик – не просто гарне слівце. Це вже, якщо хочете, лайфстайл.

Любчики – це люди, закохані у життя.

Ті, хто отримує задоволення від сну і бадьорости, гріються на сонечку, підставляють обличча вітрові, не тікають від теплих літніх дощів, кохаються на дахах багатоповерхівок у місячнім сяйві, а ще – справді смачно їдять. Аби не говорити багато (теревені-бо для любчиків – не головне) ми пропонуємо вам правила любчиків – кілька речей, від яких жоден любчик не відмовиться.

1. Любчики добре снідають.

Правильно. Заправлятись слід зранку. Який, скажіть будь ласка, любчик погребує ніжним яйцем бенедикт, смачнючою гречаною кашею з білими грибами та качкою, лінивими варениками з вишневим киселем, сирниками з медом і сметаною, скремблом з кров’янкою чи пікантною шакшукою?

До всього цього додайте кілька видів хрусткого свіжоспеченого хлібу та безліч “намазок” – форшмак, паштети, джеми та все таке інше.

Доповніть все це горнятком міцної кави, келихом домашнього лимонаду – і отримаєте неперевершений початок дня.

Досвідчені любчики, між іншим, знають, що такий сніданок коштуватиме лише 98 гривень.

Де? Оце вже соромно не знати. В ресторані «Любчик», де ж іще!

2. Любчики вміють смакувати раків.

Поласувати раками – задоволення неересічне.

Великі, червоні річкові монстри – чудова кумпанія до кухля крижаного пива, пляшки доброго вина чи й штофу горівки. Спочатку їсте щільну солоденьку «шийку», потім видобуваєте ніжне, соковите м’ясо з клешнів, далі – вправність рук і жодного шахрайства. До того ж простір для кулінарних експериментів тут просто неосяжний.

Любчики радо куштують, як класичні раки, варені з окропом, так і вишукані – з домашніми ковбасками, печеною картоплею, кукурудзою і карамелізованою морквою, чи варені в пиві за старовинним одеським рецептом, а ще, звісно, смажені – нямочка!

3. Любчики знають, як обідати

Зрештою, обід – це взагалі важливо. Не може ж нормальний любчик ходити голодним? Тож наші любчики (хто гуртом, хто – поодинці) простують на Воздвиженку, розлучаються зі скромною сумою в 129 гривень і добряче обідають. Як-то кажуть, перше, друге, третє і компот.

Або ж, якщо бути точними, то, наприклад, каструлька червоного борщу зі сметаною та пампушками, свинячі реберця, тірамісу та смачний лимонад. Або ж бульйон, курячий рулет з міксом салатів, панна-котта та узвар. І ще безліч варіантів.

Щодня меню обідів можна подивитися ось тут.

4. Любчики вміють влаштовувати сабантуй.

Тобто вони бранчують – в залах або в затишному одеському патіо (коли теплі часи). Раки, мідії, чебуреки, устриці, рапани, форшмаки, хумуси й паштети, чебуреки, камбала – усе це кружляє довкола любчиків апетитним хороводом, а поряд – течуть бурхливі ріки з тихого та ігристого вина.

Платять за це вони – 395 гривень і не думають про те, скільки і чого їсти. Все, і одразу, і побільше.

*Такі сабантуї – вони ж “великі одеські бранчі” – відбуваються щовихідних, з 12.00 до 15.00.

5. Любчики їдять в компанії

Влаштувати свято шлунка для одного – благородне діло. Але й колективу любчики не цураються! На випадок великих посиденьок є свої лайф-хаки. Забронюйте в «Любчику» здоровецького стола (ну не столика ж!).

Хай на столі буде великий казанок мідій, м’ясна таріль (з підчеревинкою, копченим салом, домашньою ковбаскою, курячим рулетом, копченим ростбіфом), рибна таріль, навіть дві: холодна і гаряча (тут і тюлечка, і оселедець, і скумбрія, і креветочки чорноморські, а ще – цаца, кефаль, ставридка, корюшка, барабулька!), сирна таріль – куди ж без сиру: шеврет з пажитником, умбріоконе, горгонзоли, валка з пряними травами…

Не обійтися без кількох пляшок вина, штофа оковитої, свіжих овочів, зелені, солінь і гарячого свіжоспеченого хліба. Отепер можна чемно випити, попоїсти і посидіти за душевною бесідою.

6. Любчики слухають рок-н-рол.

А що ж їм ще слухати? Сюзі Кватро, Дженіс Джоплін, Джім Морісон, Тиранозавр Рекс – ось їх найкращі друзі. Засядеш отак бувало побіля бару, перехилиш чарчину-другу хріновухи, відполіруєш крафтовим пивом – і гайда виробляти колінця під Touch me, baby! За тим одпочинеш, проковтнеш трьох-чотирьох устриць під холодний брют – і знов танцювати. Насамкінець, вгативши поспіль п’ять текіл, підеш співати разом з музикантами. Звісно, улюблену – Let the good times roll.

7. Любчики вміють шуткувати над собою.

Та й взагалі сприймають життя з добрим гумором, а воно їм відповідає взаємністю.

Де знайти “Любчиків”?

На Воздвиженській, 10Б

А подзвонити їм можна за номером  (050) 390 61 31

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://kyivgastroguide.com.ua/wp-content/uploads/2017/04/ukraina-kiev-sofiyskaya.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 550px;}