В пошуках новорічного настрою: 7 гастрономічних ідей до свят

Так, якщо раптово святковий настрій десь забарився, не сумуйте: ми знаємо місця, де на нього можна вполювати. Маємо для вас щонайменше 7 ідей, як підготуватися до свята так, щоб не було пекельно боляче за змарнований час)

Важливо: 31 грудня Сім’я ресторанів Дмитра Борисова працює до 21.00, а вже 1 січня з 11.00 зустрічаємо вас ігристим, аби готувати для вас устриці та крабів, котлети по-київськи та паштет з цесарки, чорні вареники, стейки з мармурової яловичини, качку по-пекінськи та всі інші страви, які ви так полюбляєте.

Ідея 1. Влаштувати олів’є crawl

Певно, ви чудово знаєте, що таке bar crawl. Це коли збираєтеся з друзями і блукаєте від бару до бару, перехиляючи по коктейлю то тут, то там. Пропонуємо додати до цієї традиції новорічного настрою та влаштувати олів’є crawl. Тим паче, ми знаємо де його готують так, як треба.

Тож:

  1. В Chicken Kyiv (перетин Хрещатика и Заньковецької) готують справжній олів’є з раками та чорним кав’яром (159 гривень 9 копійок).
  2. Остання Барикада (Майдан Незалежності) запропонує олів’є з копченим сомом (128 гривень).
  3. В одеському ресторані Любчик (Воздвиженка) подають аж кілька видів олів’є: радимо розпочати з олів’є з рапанами та чорноморськими рачками та з олів’є з лососем та яйцем-пашот.

Ідея 2. Спробувати королівського краба

Страва – недешева. Але якщо брати на компанію з 4 друзів, то виходить цілком недорого… а от враження цього вартують.

Здебільшого в ресторанах Києва з одного краба готують цілий сет страв. Розповідаємо деталі.

В Crab’s Burger готують салат з крабом-темпура, суп з крабовим м’ясом, медове соте у панцирі краба,фаланги краба, запечені з овочами.

Більше того, зараз у Crab’s Burger триває великий фестиваль ракоподібних, так що у вас є змога замовити салат із м’ясом сніжного краба, манго та йогуртовим соусом за 198 гривень, цілого м’якопанцирного краба, смаженого з сиром та манговим соусом  за 278 гривень, фаланги камчатського королівського краба на льоду – за 490 гривень та інші делікатесні страви за дуже прийнятними цінами.

 

А ось такий сет з королівського краба вам подадуть в ресторані RONIN: cалат з відвареним крабом, гуакамоле, манго, томатами, базиліком і м’ятою та соусом васабі-халапеньйо, спайсі суп з крабовим м’ясом, рол з крабом огірком, авокадо, тобіко та соусом манго, перша фаланга, смажена на тепані з жасминовим рисом та гострими перуанськими овочами.

Ідея 3. Влаштувати традиційне новорічне застілля

В центрі міста. В «секретному штабі». Варто! Бронюйте столики в Останній Барикаді. Там, як завжди цікаво, музично, затишно та смачно. Більше того, є спеціальне новорічне меню: в ньому червоний кав’яр з гречаними оладками (329₴), копчена стерлядь (569₴), олів’є з копченим сомом (128₴), сет сирів (425₴), м’ясний сет: курка, нутрія, свиняче ребро, рвана свинина, козеня, домашня ковбаса (768₴), баранина з айвою та соусом з чорного часнику (489₴), філе стерляді з кав’яром та шпинатом (298₴), гарбузовий пиріг з крем-медом та буйволиною рікоттою (118₴).

Звісно, величезний вибір українських вин, міцного алкоголю та авторських коктейлей.

Ідея 4. Взяти пляшку ігристого та безліч закусок

План простий: прямуєте до Канапка бару на Андріївському, замовляєте з другом або подругою пляшку вина та отримуєте устриці, канапки, безліч закусок (від форшмаку до фуа-гра) безкоштовно. «Подільська сієста» (саме так називається ця акція) діє по буднях з 15.00 до 19.00. Варто бронювати столики: 097 448 1433.

Ідея 5. Піти на бранч або сніданок без обмежень

Все просто: ви сплачуєте фіксовану суму та замовляєте їжу та напої без будь-яких обмежень.

Обирайте:  різдвяний сніданок з устрицями, червоним кав’яром, індичкою та ігристим в Chicken Kyiv, «сніданок без обмежень» з різноманітними сирами та паштетами в Канапка бар, сніданок-буфет в Барсуці, великий бессарабський бранч (мідії, раки, форшмак, хумус, сири і т.. д.) в Бессарабії, одеський бранч в Любчику, м’ясний бранч в Ватрі (понад 20 видів м’яса), бранч з лосбтерами, крабами та Nikkei-суші в ресторані RONIN.

Найближчі бранчі: 6 та 7 січня

Детальний розклад та вартість

Ідея 6. Зібратися компанією на качку по-пекінськи

Як це відбувається? Шеф-кухар підвозить до вашого столику цілу качку та нарізає її на однакові тонкі шматку. Зверху – солодка  карамельна скоринка, всередині соковите м’ясо. Обирайте шматочок, загортаєте його в тонкий рисовий млинець, додаєте свіжі овочі та соус хойсін, насолоджуєтеся життям тут і зараз. І це ще не все. Далі для вам приготують каркас качки – наприклад підсмажать на WOK з овочами та соусом. Беріть страву на компанію – в Oxota na Ovets.

Ціна: 1890 гриваень.

Ідея 7. Передивитися улюблені новорічні фільми під час великої піжамної вечірки

Якщо хочеться лишитися дома і просто дивитися з друзями або рідними новий сезон «Чорного дзеркала» або передивлятися всі частини «Гаррі Поттера», просто замовляйте додому новорічні та різдвяні кошики. Ми запечемо для вас качку з яблуками, приготуємо «олів’є», «шубу», Наполеон, буженину, кутю та звісно, покладемо ігристе. До речі, така ж корзина – чудовий презент, коли ви йдете в гості піл час свят.

Традиційний кошик: по півкило “Олів’є” та “Оселедця під шубою”, півкило смачної буженини, кілограм домашнього “Наполеону”, мандарини та пляшка ігристого. Ціна: 989 гривень

Великий кошик: 2-кілограмова печена качка з яблуками, по півкило “Олів’є” та “Оселедця під шубою”, півкило смачної буженини, кілограм домашнього “Наполеону”, мандарини та пляшка ігристого. Ціна: 1489 гривень.

Телефон для замовлення: 067 441 62 02; 066 412 08 75

Деталі

 

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://kyivgastroguide.com.ua/wp-content/uploads/2017/04/ukraina-kiev-sofiyskaya.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 550px;}