Обід в Києві: 12 варіантів

Ланчі бувають різними. Хтось приносить з дому «судочки», хтось їсть джанк-фуд на вулиці, хтось йде на обід до найближчої їдальні або ж улюбленого ресторану. Ми не хочемо вести довгі дискусії щодо того, яка з цих звичок є правильною, просто із задоволенням розповімо про 12 варіантів обідів в концептуальних закладах. Кожен з них – за дуже лояльною ціною – 128 гривень.

Ланч в стилі Nikkei

Nikkei – це японсько-перуанська кухня. Звучить трохи дивно, але, насправді, це одна з найбільш цікавих гастрономічних традицій сучасності.  Йдеться про страви, які готували японці-емігранти в Перу, поєднуючи власні традиції (робота зі свіжою рибою та морепродуктами, використання соєвого соусу, місо-пасти, тощо) з місцевими продуктами та спеціями. В результаті утворилися напрочуд яскраві рецепти, які швидко завоювати світ.

В ресторані RONIN щодня по буднях подають ланчі, які складаються з двох страв з основного меню та напою.

Наприклад, можуть бути такі комбінації:

  • Крем-суп з кукурудзи, каузаз (перуанська страва з картоплі) з куркою та компот
  • Зелений салат з кумкватом, рис Чаоха з курячим стегном, морс
  • Рамен зі свинячим ребром, стейк з гарбузяним пюре та ягідний компот
  • Місо-суп з тофу та овочами, бургер з креветками, лимонад
  • Суп клер з креветкою темпура, рол футомакі з лососем і томаго, лимонад

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 16.00.
Адреса: Зоологічна, 10
Телефон: 068 713 1414

 

Риба та бургери в РИБАLOVE та Crab’s Burger

РИБАLOVE та Crab’s Burger – це рибний ресторан і краб-хаус, які знаходяться в одному будинку та подають спільні ланчі. Звісно, головні позиції – це страви з риби та морепродуктів.

Приклади:

  • Рибний суп-гуляш, Surf&Turf burger (з яловичиною та креветками), Pepsi
  • Брускетти з лососем, горщик мідій, компот
  • Юшка з тріски та лосося, камбала плейс на грилі, морс
  • Крем-суп зі шпинату з лососем, чорні равіолі з щукою, узвар

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 16.00.
Адреса: Воздвиженська, 21-23
Телефон: 096 121 3131

Великий український обід в «Канапі»

Ресторан нової української кухні «Канапа» щодня частує гостей кількома закусками, двома основними стравами, корзинкою свіжоспеченого хліба та напоєм.

Приклади:

  • Кав’яр оселедця з зеленим маслом, квашена капуста, філе оселедця з картоплею та червоною цибулею, навар з півня, галушки полтавські, морс
  • Овеча бринза з конопляним маслом та зеленю, салат з селери та моркви, салат з буряка, сиру бринза та волоського горіху, бограч, судак печений на вугіллі з грибами у вершках, морс
  • М’який сир iз зеленню, салат з томатів з бринзою та цибулею, салат з печених овочiв з квасолею, борщ, галушки з яловичиною, узвар
  • Паштет з гороху, форшмак, малосоли (огірки, пелюстки капусти), борщ зелений, печеня з яловичиною, морс

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 16.00.
Адреса: Андріївський узвіз, 19А
Телефон: 096 121 3131

Український обід на Майдані – в арт-гастрономічному просторі «Остання Барикада»

«Остання Барикада» – це і ресторан сучасної української кухні, і перший 100% український бар, і музей новітньої історії, і арт-простір. Секретне (або обов’язкове для відвідування) місце в самому центрі Києва – на Майдані, біля Лядських воріт. І, так, тут теж подають чудові ланчі.

Приклади:

  • Салат з різнокольорових томатів із сичужним сиром, бичачі яйця, смородиновий морс
  • Червоний борщ, тюлька слабосолена з канапками та рожевим помідором, узвар
  • Салат з копченим сомом, картопля з грибами, узвар
  • Курячий суп з локшиною, бургер з ковбасками та грибами, морс смородиновий

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 16.00.
Адреса: Майдан Незалежності, біля Лядських воріт
Телефон: 068 907 1991

Великий BBQ ланч в «Ватрі»

М’ясний ресторан «Ватра» пропонує 2 види ланчів. Великий BBQ ланч – історія про те, що стейк на вино обід – це непогана ідея.

Приклади:

Меню:

  • Понеділок. Ланч для двох. Фірмовий стейк “Ватра”: з філейної частини ми готуємо тартар або карпаччо за вашим вибором, потім подаємо великий стейк на кістці. Обирайте до нього келих вина або інший напій (чай / кава /морси). Платіть по 249₴.
  • Вівторок: курячий бульйон, велика порція бріскету (копченої яловичої грудинки) та напій на вибір. 249₴
  • Середа: салат з копченим сомом, бургер “Ватра” з мармуровим яловичим біфштексом, раковими шийками та сиром “Хуст” та напої. 249₴
  • Четвер: грибна юшка, стейк форелі з овочами та напої. 249₴
  • П’ятниця: салат з гарбузовим мусом, велика порція копчених яловичих реберець та напій. 249₴

Традиційний м’ясний ланч в «Ватрі»

Приклади:

  • Бургер з рваною свининою, мікс-салат з гарбузовим мусом, морс
  • Бограч, кістковий мозок, морс
  • Грибна юшка, салат з моцарелою, узвар
  • Мікс салат із гарбузовим мусом, бургер з рваною свининою, морс

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 15.00.
Адреса: Городецького, 4Б
Телефон: 068 907 1991

Київський-обід в ресторані Chicken Kyiv

«Машина часу» і майстерня альтернативної історії водночас. Гастрономічна історія про 80-і роки 20 століття, про любов до Києва та культові страви київських ресторацій. Незважаючи на назву, тут, до речі, чудово готують не лише котлети по-київськи. І також по буднях подають ланчі, варті уваги.

Приклади обідів:

  • Зелений борщ, рубана котлета, дюшес
  • Курячий бульйон, шніцель з маринованої курячої грудинки, кисіль
  • Салат «Мімоза», рубана котлета, морс
  • Салат з буратою, смажене філе коропа, крем-сода


Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 15.00.
Адреса: Хрещатик, 15/4
Телефон: 050 405 4055

Бессарабський обід в ресторані «Бессарабія»

Ресторан «Бессарабія» представляє актуальну південноукраїнську кухню, поєднуючи в меню і устриць та лобстерів, і безліч локальної риби та морепродуктів, і сучасні інтерпретації популярних бессарабськиї страв: плацинди, мітітеї, чорбу, вертути, тощо. І, звісно, тут також подають обіди.

Приклади:

  • Суп зама з домашньою куркою, смажена ставридка, узвар
  • Карпаччо з товстолоба, локшина з в’яленим кав’яром камбали, ягідний компот
  • Чорба з баранячими тельбухами, плачинда з м’ясом, лимонад
  • Закуска з баклажанів, йогурту та горіхів, тущковані рапани з картоплею та розмарином, смородиновий лимонад

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 15.00.
Адреса: Бессарабська площа, 7
Телефон: 098 356 8686

Одеський обід в ресторані «Любчик»

“Любчик” – це щира гастрономічна історія про Одесу, про хрустку цацу та смачну заму, про рибню юшку, шкару, бички, камбалу та мідії, про вино та крафтове пиво. І ланчі тут подають також – одеські, великі та дуже смачні.

Приклади:

  • Оселедець під шубою, смажений бичок з картопляним пюре, тархун
  • Гарбузовий крем-суп, смажена ципа з овочами та аджикою, морс 
  • Салат з тюлькою, томлена свинина з булгуром, компот 
  • Салат з томатами, курячі котлети з локшиною, морс

 

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 15.00.
Адреса: Воздвиженьска, 10Б
Телефон: 050 390 6131

Азіатський обід в ресторані Oxota na Ovets

Cтейки та культові страви Південної Азії – концепція вишуканого ресторану Oxota na Ovets. Обід тут також перетворюється на щосб одночасно схоже і на ритуал, і на віртуальну гастрономічну експедицію.

Приклади:

  • Салат “Цезар” з куркою в азійському стилі, свинячі ребра з паровим рисом гохан та соусом хойсін, томатний сік
  • Рол з тунцем, судак з овочами під соусом карі, цитрусовий лимонад
  • Теплий китайський салат з яловичиною та баклажанами, качина ніжка з гречаною локшиною, імбирний лимонад
  • Місо суп з лососем, чорний бургер XXL з мармуровою яловичиною, томатний сік

 

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 15.00.
Адреса: Воздвиженьска, 10А
Телефон:  067 406 4156

Шляхетний обід в “Канапка барі”

Новий камерний ресторан на Андріївському узвозі частує не лише сніданками-буфет та канапками під час “подільської сієсти”, а ще й дуже цікавими обідами з вином та нетривіальними стравами.

Приклади:

  • Смажений сир халумі з щавелевою гранітою, філе судака з картопляним пюре та соусом Олів’є, домашній лимонад або келих вина
  • Кавун з маринованою фореллю, вершковим сиром та пряним соусом, куряча грудка з морквяним пюре та грильованим артишоком, келих вина або домашній лимонад
  • Салат-пашот з беконом та хрумкими грінками, щоки яловичини з картопляним пюре та соусом порто, домашній лимонад або келих вина

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 15.00.
Адреса: Андріївський узвіз, 30А
Телефон: 097 448 1433

Обід на Печерську в ресторані “Барсук”

Вже 7 років поспіль “Барсук” приймає гостей та частує їх гастрономічними та космополітичними стравами. А ланчі в стилі comfort food традиційно збирають величезну кількість прихільників.

Приклади:

  • Оселедець під шубою, курка по-іспанськи в вершковому соусі, узвар
  • Теплий салат з ковбасками, томлена качта з білою гречкою, компот
  • Суп з фрікадельками, тушкована свинина з соусом барбекю, компот
  • Салат з курячою печінкою та яблуками, паста “Карбонара”, лимонад
  • Олів’є, біфштекс з печеною картоплею та овочевою сальсою, узвар

Ціна: 128 гривень
Час: з 12.00 до 15.00.
Адреса: провулок Є. Гуцала, 3А
Телефон: 050 386 3629

 

Щодня актуальний розклад обідів ви можете знайти на цим посиланням

 

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(http://kyivgastroguide.com.ua/wp-content/uploads/2017/04/ukraina-kiev-sofiyskaya.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 550px;}